Uw huurrechtspecialist in Utrecht
Home > Huurprijs
huurprijs bescherming recht

Huurprijs zaak in Utrecht?

Informatie over uw huurprijs

Op het gebied van huurrecht bestaat een omvangrijke regelgeving die is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek. Er zijn een aantal algemene bepalingen met betrekking tot huren en verhuren, en er is een aanvullende regelgeving van toepassing die afhankelijk is van het soort ruimte. De belangrijkste onderwerpen die volgens de wet worden geregeld zijn de voorgeschreven huurtermijnen, de huurbescherming, de opzeggingsgronden, de gebrekenregeling en de huurprijsregeling. Laatstgenoemde regeling heeft betrekking op het vaststellen en wijzigen van de huurprijs.

Wij zijn in Utrecht uw specialist op het gebied van huurrecht. Wij zijn landelijk actief. Als u op zoek bent naar meer informatie omtrent de regels die betrekking hebben op de huurprijs, kunt u dan ook rekenen op onze deskundigheid. Wij vertellen u graag meer.

Regelgeving omtrent huurprijzen

Het bepalen van de huurprijs van een ruimte is volledig aan de huurder en de verhuurder. Afhankelijk van de inhoud van de huurovereenkomst kan vervolgens tijdens de huur de huurprijs wel of juist niet worden gewijzigd. Als de huurder en verhuurder het hierover niet eens worden kan eveneens de rechter worden gevraagd om de huurprijs nader vast te stellen. Ook als in de huurovereenkomst geen mogelijkheid is opgenomen tot tussentijdse wijziging van de huurprijs kan de rechter worden ingeschakeld. Uw huurrechtsspecialist uit Utrecht voorziet u bij kwesties omtrent de huurprijs van een ruimte altijd van deskundig advies. Wij zijn u graag van dienst!

Menu