Uw huurrechtspecialist in Utrecht
Home > Huurovereenkomst
huurovereenkomst

Huurovereenkomst in Utrecht

Zorgvuldig een huurovereenkomst opstellen

Bij huren of verhuren van onroerend goed staat vaak veel op het spel. Het is dan ook bij het (ver)huren van een ruimte van belang om een huurovereenkomst op te stellen. Een huurovereenkomst of een huurcontract is een reeks van bindende afspraken tussen de huurder en verhuurder. In principe kunnen deze twee partijen zelf onderlinge afspraken maken en deze laten vastleggen in een overeenkomst.

Overeenkomst versus de wet

Er zijn echter een groot aantal wettelijke regels met betrekking tot huren en verhuren; deze hebben voorrang boven de afspraken die in het huurcontract worden gemaakt. Hierdoor wordt de huurder door de wet beschermd tegen eventuele onredelijke eisen die de verhuurder hem middels de huurovereenkomst wil opleggen. Wij zijn uw specialist op het gebied van huurrecht in de regio Utrecht. Wij helpen huurders en verhuurders door heel Nederland graag bij het opstellen van een huurovereenkomst.

Afspraken in het huurcontract

De huurovereenkomst is een schriftelijke vastlegging van afspraken tussen huurder en verhuurder. Hierin worden onder andere de huurprijs en de huurperiode vastgelegd. Uw huurrechtsadvocaat in Utrecht kan u ondersteuning bieden bij het opstellen van een overeenkomst. Ook wanneer er problemen rond deze overeenkomst ontstaan tussen huurder en verhuurder, kunnen wij u bijstaan met deskundig advies. Wilt u meer informatie over de huurovereenkomst? Wilt u een huurovereenkomst laten toetsen? Onze specialisten vertellen u graag meer.

Menu