Uw huurrechtspecialist in Utrecht
Home > Gebreken
gebreken in pand

Gebreken kwestie in Utrecht

Gebreken aan uw huurruimte

Binnen het huurrecht wordt eveneens besproken waar een huurder recht op heeft en aan welke eisen een verhuurder dient te voldoen wanneer er in de huurruimte gebreken naar boven komen. In het huurrecht wordt onder ‘gebrek’ een eigenschap van het gehuurde verstaan, waardoor het huurgenot wordt geschaad. De wetten binnen het huurrecht beschermen huurders tegen gebreken aan de woning. Als specialist op het gebied van huurrecht helpen wij in Utrecht ook wanneer er sprake is van mankementen aan de ruimte die u huurt. Wij staan landelijk voor u klaar.

Deskundige hulp bij gebreken

Huurt u een ruimte en is er sprake van gebreken aan het gehuurde? Schakel dan onze advocaat in. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van huurrecht. Wij informeren u over uw mogelijkheden bij tekortkomingen aan uw huurwoning in Utrecht. Uw verhuurder is namelijk wettelijk verplicht om deze tekortkomingen te verhelpen. Deze verplichting om gebreken te verhelpen geldt niet voor kleine reparaties; zaken die normaliter tot het huurdersonderhoud worden gerekend. Als de verhuurder gebreken niet verhelpt, kunt u dit als huurder zelf doen en de daarvoor gemaakte kosten op de verhuurder verhalen. De huurder mag die kosten ook verrekenen met de huurprijs. Zolang gebreken niet zijn verholpen, kan de huurder een verlaging van de huurprijs eisen.

Zoals u leest zijn er vele regelingen die kunnen worden getroffen met betrekking tot het oplossen van gebreken in het gehuurde. Wilt u meer weten over uw rechten en plichten omtrent gebreken? U kunt altijd contact opnemen met onze specialisten in Utrecht.

Menu